EXPO talks


Tid: 09:30-14:00


Sted: Digitalt


Dato: 11.02.2022


Antall som får foodora: 40stkEXPOtalks er en TEDx-inspirert dag der årets tema “Design på hjernen” blir belyst fra ulike vinkler. Det kommer fem foredragsholdere fra ulike bedrifter, og en nevrolog som skal holde hvert sitt inspirerende miniforedrag relatert til årets tema.

Årets EXPOtalks vil bli streamet live fra Eggs sine lokaler, så det er bare å sette seg til rette i sofaen med kopp kaffe eller et glass juice sammen med en god venn og nyt showet. De første 40 som melder seg på får 200kr i gavekort på foodora! Så her er det førstemann til mølla ;)

Dagens program:

9:30 - ÅPNING
Våre konferansiere Mari og Marija åpner EXPOtalks

9:45 - MINOKO
Minoko Design er et design- og ingeniørkonsulentfirma som gjennom industridesign, engineering og strategisk design jobber med å skape produkter med bærekraftige verdier.

Vi har vært så heldige å få med oss prosjektleder og leder av Minoko Design, Kathrine Lindholm. Lindholm er industridesigner og har produktutviklings erfaring fra blant annet Stokke, Ekornes og Fora form. Hun har lang erfaring fra internasjonale selskaper med fokus på innovasjon og produktutvikling. Hun skal svare på disse spørsmålene: Hvorfor er folk redd for innovasjon? Hvordan kan vanemennesker godta innovasjon når vi helst ønsker det som er trygt og kjent?

10:15 - VARIANT
Variant er et konsulentselskap av og for mennesker med stor læreglede, som styrer sin egen hverdag og som er rause med hverandre. Malin fra Variant skal snakke om empati og psykologisk trygghet i strategisk designarbeid.

10:45 - PAUSE

11:00 - PER IVAR SELVAAG
Per Ivar Selvaag arbeider i dag i Berkeley, California, og er kanskje mest kjent for å ha vært sjefdesigner for Peugeot. Selskapet til Selvaag driver med alt fra merkevarebygging til illustrasjon til industridesign. De har designet skip, arbeidet med brukergrensesnitt og analyser i kundens forretningsaspekt og brukt psykologer til å forstå firmaets kultur og strategiske mål. Han skal presentere caser fra sin karriere.

11:30 - EGGS
EGGS Design er et uavhengig innovasjonsbyrå, som hjelper kunder med forretningsutvikling og med å skape nye produkter og tjenester. Vi arbeider helhetlig for å ivareta at innsikt og brukerbehov spiller på lag med teknologi, merkevareopplevelsen og forretningsmålene.

Vi har Sanja Drakulic som skal snakke om emosjonell design for en irrasjonell verden, og Georgina Seviour skal snakke om design for atferdsendring.

12:00 - LUNSJ

12:30 - DOGA
DOGA arbeider med alt fra rådgivning og prosjektledelse innenfor design og arkitektur, til kommunikasjon, prisutdelinger, arrangementer og administrasjon. Knut Bang jobber i satsingsområdet designrettet næringsliv. Hvordan kan man gjennom begeistrende design øke betydningen av design i næringsliv og samfunn? Hva er egentlig fremtiden for oss designere?

13:00 - NEVROLOG HÅBERG
Asta Håberg er lege og professor i nevrovitenskap (NTNU og St. Olav). Der bruker de funksjonell MR til å se hvordan hjernen jobber og løser ulike utfordringer, hvor målet er å forstå mer om enkelt menneskets mentale styrker og svakheter.

Håberg skal dele sine kunnskaper om hvordan hjernen oppfatter verden og bearbeider informasjon før en avgjørelser tas er også relevant for design. Slik kunnskap kan både utnyttes til det beste for folk ved å bedre samspill og oppfylle estetiske, men også til å manipulere valg.

13:30 - SOFAPRAT
EXPOtalks avsluttes med sofaprat med nervologen Håberg og de forskjellige bedriftene, hvor vi skal ha en dialog om årets tema "Design på hjernen"!


ZOOMLINK